Varför ska jag anstränga mig för?

Är det allt du gör? Vafan är du född för?

 

Jag är lite osäker på hur du ser ut och hur du är som person. Min första gissning hade varit att du såg rätt så vardaglig ut. Det är inte så att du sticker ut ur mängden. Du går där i dina strukna jeans, nyinköpta skjorta och ser ner på folket du tvingas dela gator med. Är det någon du höjer till skyarna är det dig själv. Alla andra liknas med råttor.

Min andra gissning är att du sitter fastklistrad framför en datorskärm i enbart underkläder. Dina fingrar är täckta med söndersmulade potatischips. Lättsaltade chips så klart, nåt annat vore att utmana ödet! Du blev arg när nymodigheter som grillchips och dillchips landade i våra butiker och du kan för allt i världen inte förlåta Coca-Cola för att en gång ha släppt en lightprodukt. För helvete. Varför ska saker ändras? Och vad sjutton är högertrafik för dumt påhitt?

Känner du igen dig får du gärna räcka upp handen.  

 

Min andra frågeställning för dagen är hur du som just nu räcker upp handen hade beskrivit mig. En sån där norsk wannabe svensk. En gitarrist som går på konsert var och varannan månad i hopp om att en gång locka folk till egna spelningar. En nörd som återigen tar sig an uppdraget att korsa Azeroth i jakt på loot och levels. Du hoppas att han snart jobbar ihjäl sig.

 

Nej jag vet inte. Jag har liksom svårt att ta mig in i era huvuden. Ni bakåtsträvare och allt ni nu vill kallas. Vi har människor som strävar efter en bättre värld och som vill att andra ska haka på trenden. Folk som vill att det ska vara just trendigt att få världen till en bättre plats.

Sen så har vi de som sitter hemma och buar för att ni nu får femma mindre i plånboken. Varför ska jag anstränga mig för?

Det är väl det som händer när man vill leda något, när man vill inspirera till något. Vill du inte det, nej då ska du inte heller gå först i ledet. Men klaga inte på dem som vill gå först.

 

 

Du skriver ännu en arg kommentar.

Är det allt du gör? Vafan är du född för?

 

Du ser de där raderna i kursiv text? De är ledorden i nästa musikaliska påhitt denne man har hittat på. Jag har dem åtminstone nedskrivna på en post-it här jämte mig.

 

Det har varit en bra helg. Lite lördagslycka är ju aldrig fel!