hellre femton minus och kallt än två plus och slask

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtade efter lite varmare väder. Inte att snön är hemskt, jag har hellre femton minus och kallt än två plus och slask, men känslan av att sitta vid stranden en sommarkväll och se solen gå ner är oslagbar. Gärna med en flammande eld och svag vind. Sen spelar det ingen roll om jag sitter där själv eller omringad av härligt folk.

 

Att ständigt vara uppkopplad mot andra, ständigt kontaktbar, det har aldrig stört mig. Det som däremot har stört mig är att folk tagit det för givet. Så jag valde det enkla denna gång, mitt Facebook-konto är avaktiverat. Frågan är ju om nån över huvud taget kommer läsa detta då jag vanligtvis får hit merparten av alla mina besökare via just Facebook. Fast ni är ett fåtal som hittar hit via Bloglovin' så alla kommer inte försvinna.

Av alla dessa sociala medier är Facebook störst, så lika bra att börja med det. Jag gillar foton och bilder så Instagram blir kvar. Snapchat är kvar, men den appen är väl näst i kö att försvinna. Får se lite, ska känna efter. Vi klarade oss rätt länge utan alla dessa ursäkter för att stirra blint ner på skärmen, så varför klarar vi oss inte utan dem nu?

Men det är ju smidigt att höra av sig på Messenger och Snap…

Absolut, men den smarte människan har med sig kunskapen om att en telefon faktiskt har ett telefonnummer och kan således nå mig via det. Det är också smidigt. Om man dessutom ringer kanske man har sån tur att man hör min vackra stämma. Det du, oslagbart!

Vi diskuterade detta lite smått en morgon på jobbet förra veckan då gårdagens sysslor sköts fram just tack vare scrollandet på telefonen. Det satte igång en sorts gnista i mig som nu tagit fyr. Kan inte påstå att jag märkt så stor skillnad efter ynka två dygn, men det kommer. Ska testa mars ut och se vad som händer.

 

I övrigt så håller jag på att få fram en passande text till ett nyskrivet stycke musik. Har testat både på svenska och engelska men har inte hittat nåt tema som verkar passa än, men det kommer det också.

 

Nu lockar kuddarna och täcket i sängen.