Profilbild

Har väl gått en sisådär tio, kanske elva, år sedan jag tyvärr föll i fällan vi kallar facebook. Fälla och fälla, jag gillar det ibland. Innan dess fanns både Bilddagboken, LunarStorm, Skunk och allt vad det hette. Så att fenomenet är nytt är bajs. Men nu sneddade jag in på en dold stig. Det jag ville komma till är att jag under dessa tio-elva år ändå har hunnit samla på mig 41 profilbilder. Då räknar jag inte med de jag plockat bort. Lite för mycket kanske? En bild var tredje månad. Eller var fjärde, beroende på hur du räknar. Nej det kanske inte är för många då. Kan hända mycket på tre-fyra månader.

 

Men skit i det nu för det dök upp nyheter idag, fantastiska nyheter. Ed Sheeran släpper en ny låt på fredag! Då bör det vara ny skiva på g. Och hur sjutton följer man upp en skiva som Divide? Om folk ens vet vad det är för skiva, de flesta känner väl bara igen Shape of You. Som en bekant frågade mig efter en av Sheerans spelningar på Göteborg förra året, ”kände du igen alla låtar? Jag kände bara igen tre?”

Ja, jag kände igen fler än tre. Oftast när jag går på konserter är det för att jag gillar stora delar av artistens katalog, inte bara tre låtar. Fast då räknar jag inte med festivaler och förband. På festivaler kan jag gå på akter jag aldrig hört talas om och har jag tur hittar jag nåt jag tycker om. Corroded är ett sånt band. Jag gick förbi deras spelning på metaltown för många år sen och fastnade för gitarrerna. Några låtar rullar fortfarande i spellistorna.

 

För ett år sen satt jag på en båt i Stockholm och drack öl. Jag skulle till Globen och se Metallica. Om två veckor ska jag bila till Göteborg och se Elton John. Inte samma men stort ändå. Kan väl inte påstå att jag är en av Eltons största fans, men snubben är ju grym. Ska bli gött att äntligen dra igång konsertsommaren! Sen dröjer det visserligen till nästa, men då blir det fest i dagar.