Då slipper vi det här att tänka, att fokusera.

Det började med att mello slutade. Jag plockade upp min gitarr och började plinka lite. Det blev till en melodi med ordbajseri. Ordbajset bytte språk till engelska och första frasen med ordet rainbow dök upp. Plinkade lite till och la ner gitarren efter att ha skrivit en vers om regnbågar. Sen bytte jag kanal på hotellets tv och poff så visades gaygalan.

 

Jag minns för ungefär ett och ett halvt år sen. Jag köpte en biljett till Ed Sheeran utan att egentligen veta vad han gjorde för musik. En snubbe med gitarr var det jag visste – och den otroligt sönderspelade shape of you som envist gick på radions alla kanaler. Men visst köpte jag biljett, det vara ju en artist med gitarr och det är jag ett fan av. Snabbspolar ett år fram och jag ser honom på Ullevi och kan alla låtar han lirar. Är så glad att jag började lyssna på hans musik för det som inte går på radion är ju så jäkla bra. Har du inget annat för dig nu så kan du ju dra igång hans låt Eraser som öppnar senaste plattan, riktigt bra! Med andra ord så är jag ett fan av brittisk, gitarrbaserad rap. Med inslag av sång. Eller om det är just rappen som är inslagen…? Hur som helst, bra!

 

Nu hoppas jag verkligen att våren är på ingång. Visst, vi har inte ens haft alla hjärtans dag än men snön har ju smält bort och då kan den väl vara borta?

Det är härligt att backa ut från parkeringen på morgonen utan att halka runt i hopp om att undvika kollison.

Det är härligt att det är ljust ute efter klockan slagit fyra. Idag fick jag till exempel tillfälle att ta en promenad som åtminstone började med solen framme.

Snart kanske ljuset även visar sig lite grann före jag åker till jobbet?

Jag vet att jag tidigare påstått att det mörka halvåret är min favorittid men jag har nog ändrat min åsikt där. Den ljusa tiden är bättre. Kanske är jag överlag en gladare människa nu för tiden? Jag hoppas det. Det känns så.

 

Min glada låt närmar sig sitt slut. Det har varit prövande att få ihop en text jag är nöjd med, men det verkar likna nåt nu. Fick även in en svordom i låten.

 

du doftar euforiskt, det känns så jävla logiskt

du är min

 

Kanske onödigt, så jävla onödigt. Men det är mig – och det är mig den ska vara. Har dock en halv vers kvar att skriva innan jag kan kalla mig klar. Men det löser sig!

Om inte regnbågslåten kommer i vägen.

 

Nej om jag skulle fortsätta längs med stranden bort till bryggorna och barnen. Där fåglar sjunger glatt och vill ha glass. Där hundar springer och hoppar vid vattnets kant. Där minigolfen är belägrad av turistande familjer som alla spelar efter konstens alla regler. Men mest sina egna regler. Nej om det här skulle bli året då det går boka in en stuga på en camping i semestertider? Tanken har tänkts i åratal men folk är duktiga på att banga.

Vi tar ett glas till och vaknar åter till morgonens skymning. 

Puss