16... eh, 17.

Ett år olikt alla andra. Mängder med bomber som faller världen över. Europa stänger allt mer sina gränser mot omvärlden. Varför lösa problem när man kan stänga ute dem liksom?

 

Men men, inget sånt inlägg på g inte.

Just nu smuttar jag på en lakrits slash kiwidrink samtidigt som Metallicas S&M ljuder i bakgrunden. Har druckit godare drinkar.

 

Tänkte ta och lista upp lite bra, kanske rent av spännande grejer jag varit med om det senaste året. Utan någon som helst inbördes ordning.

 

1.       Jag fyllde 27. Det kom hem både kollegor och kompisar till mig och lirade Mario Kart innan vi spann vidare till stans enda krog.

2.       Jag gick ner nästan 10 kilo på två månader! (har visserligen gått upp hälften av dessa, men nu vet jag hur jag ska göra nästa år)

3.       Stod längst fram på en spelning med Winnerbäck i Norge med en t-shirt med texten jävlas inte med smålänningar. Hans ena gitarrist såg texten, skrattade till och tappade bort ackordet på gitarren. Det var kul. Under samma konsert så kom han som spelade innan Winnerbäck, Sivert Høyem, fram till det lilla stängslet och ställde sig på ett trappsteg precis framför mig och höll således i min axel för att inte trilla. Fick höra från herren jämte mig att damerna bakom kollade surt på mig.

4.       Under samma resa till Norge hade jag med mig en kompis! Förra gången jag hade med mig en kompis dit var jag 12 år gammal.

5.       Tenacius D, E-Type, Nightwish och många till. Nytt, bra folk. Sommarens festival var helt enkelt bäst.

6.       Efter en spelning i Växjö fick jag (och alla andra) tillfälle att snacka med både Melissa Horn och Moa Lignell. Jag nämnde för Moa vad hennes senaste skiva hade betytt (då skivan, som släpptes strax efter att min mamma gick bort, till stor del är präglad av hennes pappas bortgång) för mig. Det var rätt nervöst faktiskt. Till Melissa sa jag bra spelning, vi ses på bråvalla.

7.       Följde med ett gäng härliga folk till Göteborg för att se Volbeat och sova på hotell för inte så länge sen. Tydligen skulle vi fyra dela på en liten säng. Slutade med att jag sov på golvet med två handukar som madrass.

8.       Har varit iväg med jobbet på partyn, curling, konserter och massa annat kul. Blev dock tämligen överförfriskad vid vår vistelse i Helsingborg.

9.       För första gången någonsin firade jag jul utan nån släkting. På grund av sjukdom fick jag planera om hela julafton dagen innan, men det löste sig ändå på ett bra sätt.

10.     Jag flyttade till en ny och större lägenhet hela 200 meter ifrån den förra.

11.     Sist men inte minst så har jag blivit lite äldre, lite visare och lite klokare än innan.

 

Det här är långt ifrån allt men det var det första jag kom och tänka på nu. Nästa år hoppas jag lite mer tur inom kärleksfronten än i år. Föll visserligen lite i år men tror inte jag hanterade det särskilt bra. Men då har man ju lärt sig nåt nytt!

Förra nyårslöftet var att gå ner i vikt. Det har jag gjort!

Årets nyårslöfte blir därför detsamma, men nu ska jag åtminstone gå ner ett tvåsiffrigt tal.

 

Hur som helst så tänkte jag avsluta med lite bilder innan jag hoppar in i duschen och fortsätter vidare genom stan till haket över pizzerian. Ha ett bra avslut på 2016, det ska jag!