Gurkrycket

Första minnet är att vi sitter i en bil och att jag ska hämta henne. Hon är hos en kompis som råkar bo här nere i Småland och vägbeskrivningen tar mig till en väg jag aldrig kört förr. Jag kör bland annat i en T-korsning som jag återkommer till lite senare då landskapen kring den tycks ha ändrats.

 

Jag kommer fram till det där huset och hämtar henne, hon som kommer från så långt bort, och tar med henne ut på en bilfärd i våra gröna skogar. Efter många om och men stannar vi till vid High Chaparall och spenderar resten av dagen genom att se shower och vandra runt i de olika platserna som finns där.

 

Sedan slutar det med att jag kör hem damen till hennes kompisar och vi passerar bland annat ovan nämnda T-korsning, som nu tycks vara inne i ett berg, och vart berget kommit ifrån vet jag inte. Men vi är snabbt ute på vägen igen och vi ser snart huset då jag helt plötsligt står vänd mot en bergsöppning.

 

Bilen och kompisen är borta och jag ser inget annat att göra än att vandra framåt. Det står några bilar parkerade längs vägen men jag tänker inte mer på det. Jag kommer fram till bergsöppningen och ser att det är samma öppning jag just åkt bil genom med ett fåtal ändringar. Det finns stora grindar av stål, det står en mängs travar med bildäck samt tunnor av nåtgot slag. Sedan finns det också något som ser väldigt högteknologiskt ut och som jag inte har en aning om vad det kan tänkas vara. Jag kommer till själva korsningen och väljer vägen som går åt vänster där en man iklädd skyddsdräkt vinkar åt mig och ber mig gå andra hållet.

Utan att tänka på varför mannen har skyddsdräkt vänder jag mig och går åt höger och kommer ut ur berget. Här står det sjuhelvetes många bilar parkerade och jag bara går fram tills ännu en grind. Jag hinner inte öppna den förrän en man kommer fram och undrar vad det är jag gör där. Jag vet inte vad jag svarar med det fortsätter med att jag hänger med mannen och lyssnar på när han berättar om hur dem lagrar begagnade vinterdäck och tar hand om dem. Han berättar att dem använder en speciell gas, något konstigt ämne, som får vinterdäcken att må bättre. Och det funkade tydligen bara med vinterdäck, för sommardäck hade lösts upp direkt. Konstigt. Han säger att folk är som tokiga i den där gasen och gör vad som helst för att lägga beslag på det.

 

Sedan, helt bara sådär, så sitter jag framför en TV och kollar på The Simpsons. Det var ett avsnitt jag aldrig tidigare sett för Bart och Homer blev höga på samma gas som bildäcksnubben snackade om. Och när Bart drar sönder en gurka vaknar jag med ett ryck.

 

 

Klockan är nu 7 på söndag morgon och jag har inte sovit sen dess.