Men absolut, jaga du dina likes.

Hej, hur mår du?

Jo det är bra, själv då?

Jo då, bara bra. Bra dag igår?

Ajjemän. Din med?

Javisst.

Härigt.

 

 

En dialog vars öppning du inte hoppas besvaras. Det är mer för att verka artig, för det är viktigt. Vilket elände det hade blivit om svaret på frågan hade varit att nej jag mår inte så bra. Vi får helt enkelt hoppas att svaret blir att vederbörande mår bra.

Eller så kan det falla en in att bry sig om sina medmänniskor, fråga frågor där svaret är av intresse och kort och gott lyssna. Det gör vi allt för sällan - lyssnar.

 

Hur mår du?

Jag faller lite extra för folk som faktiskt svarar på frågan och inte per automatik ger svaret att det är bra. En del känner tvärtom och räds av tanken att människan ska svara nånting annat än just bra. För det är så det ska vara.

 

Jag tror världen hade varit en bättre plats om alla stannat upp i så lite som fem minuter om dagen och spejat över sin omgivning och sina medmänniskor istället för att jaga artificiell lycka. Men se, ännu en gilla-markering, bästa dagen på länge!

Tänk då hur du känner dig om du helt plötsligt får lite gehör för dina tankar eller känner av tacksamheten folk omedvetet sänder dig när du låter dem lyssnas på. Men absolut, jaga du dina likes.