swipa på tinder och ta selfies på toan

Ja ni. Snart är det torsdag och då bär det av mot Köpenhamn. Ska än en gång få bevittna världens bästa live-band, femte gången i ordningen. Dock blir det första gången jag ser Metallica utanför Sveriges gränser. Bad om ledigt redan i september om jag minns rätt och är man ute i god tid med ledighetsansökningar så är det sällan det blir ett problem. Det är första gången jag bokat hotell helt själv. Visst har jag bott på hotell förr men jag har aldrig behövt boka så det är en lärdom i sig. Inte jobbigt alls men första gången är alltid första gången.

Det är skönt med lite minisemester såhär. Har haft snarlika resemål vid den här tidpunkten de senaste tre åren, har alltid lyckats hamnat på gränsen till Danmark i den fina staden Helsingborg. Förra helgen var jag där. Green Day hade spelning i Malmö så varför inte passa på att svänga förbi lite gött folk på vägen (kan ju vara snäll och umgås när man ändå ska låna madrass över natten).

Folk säger att det är mycket bråk i Malmö men jag såg inte ett enda. Och då gick jag enda från centralen till Malmö Arena som ligger helt på andra sidan vägen (såg ett halvt bråk när vi hoppade av tåget, men då var vi tillbaka i Helsingborg).

Green Day var riktigt bra, jag gillade blandningen på låtarna. Fem låtar från nya plattan, ca halva American Idiot-plattan och en hel del strölåtar från i princip alla album. Den äldsta låten de spelade var från ’91, då var jag två är gammal.

Är inte borta länge men bara det faktum att komma utanför kommungränsen gör att det känns skönt. Jag älskar Värnamo (hade inte bott här annars) men miljöombyte är så sjukt härligt. Om vi blickar fram till nästa helg ska jag även då iväg på en liten roadtrip. Visserligen bara över dagen (eller halva dagen) men ändå gött. Ska träffa en herre jag inte sett sedan 1997... Det brukar väl inte hända så ofta.

 

Men först tar vi veckan som den kommer. Imorgon blir det strax under tre timmar ombord på ett tåg innan jag är i Köpenhamn och går in på hotellet. Sen blir det rundvandring i stan och bara chilla. Leva livet lite grann. Ta en öl och en matbit, kolla på folk, swipa på tinder och ta selfies på toan. Ni vet, sånt man inte gör hemma. Blir nog att vandra runt och kolla på sevärdheter. Ska in på nån LEGO-affär med.

Sen kommer fredagen, då två polare kommer joina mig på hotellet innan vi beger oss mot den nybyggda arenan. DET SKA BLI MAFFIGT. MED CAPS.

Bilfärd hem på lördagen så då blir det väl lite Pokémon på mitt 3DS som jag troligen plockar med mig. Kommer bli en bra helg.

 

Om vi hoppar över sommarens festival så har jag ingen konsert inbokad förrän i augusti. Per Gessle i Halmstad. Lite väl få...