Hyrule (no spoilers) och medborgarskap!

 

Solen har valt att titta fram idag. Snön ligger kvar som i små drivor lite här och var men hur vinden är vet jag inte. Jag ser dock inga träd som svajar när jag glor ut ur mitt fönster här på andra våning.  Men med en blå och molnfri himmel ska även jag gå ut lite idag.

Senaste veckan har jag nämligen bott i soffan framför TV’n och spenderat lite tid i det påhittade landet Hyrule. Världen där de flesta Zelda-spelen utspelar sig. Det kom ju ett nytt spel i den serien förra veckan.

ETT SÅ JÄVLA BRA SPEL.

Att Nintendo valde att återvända till Zeldas rötter med en helt öppen värld istället för den här inrutade vägen som de senaste spelen har haft har varit helt rätt. Inte sedan första spelet i serien som kom 1986 har världen varit så öppen som den återigen är. Så Nintendo, välkomna tillbaka till Open World!

Landskapet är sjukt vackert och handlingen är superb (och sättet den berättas på)!

Många av Zeldas gamla ”heliga” platser är tillbaka i ny tappning (Death Mountain, Kakariko Village, Lost Woods, Temple of Time, Zoras Domain osv osv..) och varje gång man hittar ett nytt ställe vill man veta vad som hänt.

Jag har inte spelat Skyrim men folk säger att det här ska vara ganska likt. Så om vi säger såhär, tänk er Skyrim fast med Zeldas backstory, fatta va fett!

Vill nog säga mer men då kommer jag ju spoila massa och det vill jag inte.

 

 

 

Förutom det så har jag äntligen fått tummen ur och skickat in papper angående svenskt medborgarskap. Skickade in det i slutet av februari och fick tillbaka det i måndags och är sedan den 28e februari 2017 svensk medborgare.

För mig som redan innan var medborgare i ett nordiskt land så är den enda skillnaden att jag kan rösta i riksdagsvalet. Det är det enda. Men efter att ha bott i Sverige sen 94/95 så tycker jag att jag kanske borde kunna få säga vad jag tycker. Jag har haft rösträtt i Norge sen jag fyllde 18 men eftersom jag inte bor där och inte kommer så tycker jag inte att jag ska vara med och rösta om vilka som styr landet heller.

Minns att jag och mamma snackade om det här att skaffa svenskt medborgarskap för några år sen. Hon var väl inte jättesugen på att göra det själv men var helt okej med att jag gjorde det. Och är det nåns åsikt förutom min egen som jag faktiskt bryr mig om så är det hennes. Jag menar, Sverige är mitt hem, varför ska jag INTE vara svensk medborgare?

Eller förresten, det finns en till skillnad. Det kommet stå Sverige i mitt pass. Istället för Norge. That’s it.

 

Jag är lika svensk som innan och jag är lika norsk som innan. Vart jag mig i världen vänder så kommer jag alltid att vara född i norska Hamar. Jag kommer alltid ha växt upp i svenska Gnosjö. Min älskvärda släkt kommer alltid bo i Norge (om inte alla plötsligt väljer att emigrera) och jag kommer alltid att hälsa på där. Som sagt, jag är samma person jag alltid varit. Skillnaden är (återigen) att jag nu får rösta i landet jag bor i och således ha nåt att säga till om. En röst kommer visserligen inte göra nån skillnad i det stora hela, men då kommer jag ändå ha känslan att jag har gjort det jag har kunnat.

 

Att ens behöva påpeka att man är samma person som innan känns fel, men vissa förstår ju inte. Inga namn nämnda. 

Strax blir det Zelda och ikväll blir det öl på Harrys. Ses.