här har du en blomma och en veckas arbete

För en vecka sedan var det val i Sverige och ingen vet vad som händer. Jag tror inte partierna själva vet vad som händer. Alla partier sa att det var dem själva som vann, men innebär inte det att Sverige som land har förlorat?

Aja, inget inlägg om valet inte. Det får vi ta om fyra år.

 

 

Fjorton lördagar. Så många är det kvar innan årets version av julafton är kommen.

En dag då många små folk väntar in en rödklädd lite tjockare herre med vitt skägg och en stor påse presenter.

En dag som vissa familjer ser på med ondska i blicken då de återigen måste träffa sin hemska släkt.

En dag som för några går obemärkt förbi.

 

Vilket av ovanstående fack jag passar in i vet jag inte, jag får nog hitta på ett fjärde alternativ. Och med största sannolikhet behöver även du ett fjärde eller femte alternativ. Kanske ett sjätte?

I år ska jag, så vitt jag vet, spendera min jul i Sverige. Förra året var jag i Norge och året dessförinnan var jag här hemma. Eller ska jag göra slag i saken och ta en resa till Danmark eller Tyskland? Det finns inga måsten. Får se om jag kanske drar ihop ett gäng vänner som tröttnat på sina familjer och vill spela Nintendo istället. Och äta kebab. Fast nej, inte på julafton.

 

Väntar vi istället femton lördagar så hamnar vi istället rätt nära nyårsafton, också en kul högtid. Men inte högtid på samma sätt. Jag brukade starta mina dagar hos mamma i Gnosjö och äta en måltid vid tolvsnåret innan jag for iväg på egna äventyr. Förutom det året jag var i Norge över nyår och mamma var hemma. Nej, om jag skulle ta och spendera nyår närmare havet?

 

Men tro inte att varken julafton eller nyårsafton hamnar på lördagar, även ifall det är lördagar jag nämnt. För det gör dem inte. Nej i år hamnar de på måndagar. Och vet ni vad det betyder?

JAG FYLLER 30 PÅ EN MÅNDAG!

 

För jag fyller år fyra veckor efter julafton. Tre veckor efter nyårsafton. På samma veckodag.

30 på en måndag.
Grattis, här har du en blomma och en veckas arbete framför dig!

Tack.